In 2018 was de Stichting Kansarmen Sri Lanka hét Goede Doel van de Bergcross. De deelnemers brachten een bedrag van € 459,=  in het laatje. Dit bedrag werd door Wilde Ganzen met 50% verhoogd tot € 688,=. Het aan de Bergcross deelnemende bedrijf Applied Medical doneerde € 750,= aan dit goede doel. Wilde Ganzen hoogde dit bedrag op tot € 1.125,= . Dit geld werd gebruikt voor de realisatie van een drinkwatervoorziening voor de Nillamba school in Sri Lanka.
De totale projectkosten bedragen € 8.782,=. Dankzij de Bergcross giften aan dit goede doel werd hier dus een belangrijk deel van ingevuld!

Het hele jaar stromend water!

De dagelijkse toegang tot water is een mensenrecht. Het is mooi dat Altis en de deelnemers aan de Bergcross hier een bijdrage aan heeft kunnen leveren.

Wat is er gerealiseerd:

  • Betere gezondheid voor de kinderen
  • Ouders en leerkrachten blij en daarmee sterk gemotiveerd (als er geen water is willen de leerkrachten weleens solliciteren naar een betere school en de kinderen blijven achter….)
  • De school start met een groentetuin, deze kennis nemen ze mee naar huis en in de toekomst
  • Olievlekwerking voor de omgeving

Inmiddels zijn de faciliteiten gerealiseerd en is er ook een filmpje van waterproject Nillamba school. De ouders hebben flink meegewerkt en samen met het team in Sri Lanka is er weer een klein water-wonder verricht!