Clinics


DE BERGCROSS-CLINICS ZIJN GESTART, INSTROMEN IS NOG MOGELIJK

Om goed voorbereid aan de start te staan organiseert Atletiekvereniging Altis voor belangstellenden voorafgaand aan de Bergcross clinics. Er zijn voldoende aanmeldingen om de clinics door te laten gaan. Deze clinics maken eveneens deel uit van RUN#033, het hardloopcircuit van Amersfoort, en zijn bedoeld voor lopers met weinig of geen crosservaring. De trainingen worden gegeven door gediplomeerde Altis-trainers en bestaan uit 6 trainingen van ieder anderhalf uur. Van de deelnemers wordt een basisconditie verwacht in de vorm van een rustige duurloop van 1 uur.

TIjdens de trainingen wordt aandacht besteed aan:
– Techniek: bochten / hoogteverschillen
– Tactiek: krachtverdeling / starten
– Fysiek: uithoudingsvermogen verhogen / snelheid verbeteren

Data clinics
De trainingen worden gegeven op zondagochtend 4, 11 en 18 december 2016

en op 8, 15 en 22 januari 2017.

Locatie
Gestart wordt om 09:30 uur bij restaurant 't Hoogt, Van Weerden Poelmanweg 220, 3768 MN Soest.
De trainingen vinden plaats bij het Soester Hoogt in het natuurgebied "De Stompert". De laatste training is op het parcours van de Bergcross.

Kosten deelname
Voor € 25,- kan aan alle clinics deelgenomen worden en is de deelname aan de  Amersfoortse Bergcross (à € 8,50) inbegrepen. Altisleden ontvangen een korting van €10,00 die bij de incasso wordt verrekend. Inschrijven voor de clinics kun je doen door dit bij de inschrijving voor de Amersfoortse Bergcross aan te geven.