Stichting Twentse Waterpompen Cambodja

Het goede doel van de Bergcross

De Klaverblad Amersfoortse Bergcross heeft voor 2019 een nieuw goed doel gekozen. We helpen de Stichting Twentse Waterpompen Cambodja om geld in te zamelen voor waterputten met waterpompen. Hiermee helpen we de kwaliteit van leven voor arme mensen in Cambodja te verbeteren. Dit goede doel is ook heel toepasselijk voor de Bergcross. Want het parcours van de Bergcross loopt langs de winputten van drinkwaterbedrijf Vitens.

Vitens maakt uit het grondwater van de Amersfoortse Berg gezond drinkwater van bronwaterkwaliteit. We gunnen de mensen in Cambodja toch ook goed water!

Een pomp met waterput kost in Cambodja € 350. Met hoeveel waterpompen zal de Bergcross met alle donaties kunnen helpen? Wij van de Bergcross hopen op minimaal 4!

Meer informatie is te vinden op https://stwc.nl/

In deze pdf leest u meer over de stichting flyer-cambodja.

Stichting Pharus zet verdubbelaar in voor het goede doel: drinkwater voor Cambodja

 

Het start/finishgebied van de Klaverblad Amersfoortse Bergcross ligt naast een markante watertoren. Deze watertoren is gebouwd in 1912.
In de hedendaagse drinkwatervoorziening zijn watertorens niet meer nodig. Het drinkwaterbedrijf Vitens heeft de watertoren daarom verkocht.
De Stichting Pharus is nu de eigenaar. Ze gaan hun kantoor vestigen in de watertoren. Stichting Pharus steunt het goede doel van de Bergcross. Elke euro die de Bergcross zelf ophaalt, wordt door Stichting Pharus verdubbeld. Wat een mooi gebaar!