Stichting Kansarmen Sri Lanka

Het goede doel van de Bergcross
Afgelopen edities was Stichting Kansarmen Sri Lanka ook al als goed doel verbonden aan de Bergcross. De Stichting Kansarmen Sri Lanka is gesteund in hun missie om lagere scholen in het arme binnenland van Sri Lanka te voorzien van gezond drinkwater en van sanitaire voorzieningen. Bij de Bergcross van 2016 hebben de deelnemers en toeschouwers een bedrag van € 580,69 bij elkaar gebracht voor dit goede doel. De Bergcross 2017 leverde nog meer op: € 837,50.
Wilde Ganzen heeft deze bedragen met 50% aangevuld, zodat in totaal ruim € 2.100 beschikbaar was voor goede doelen.

Dit bedrag is gebruikt voor een plattelandsschool met 548 kinderen uit arme families en 29 leerkrachten, de Giri Sole school.
De totale projectkosten bedroegen € 5.930,=. De rest van dit bedrag, is door andere goede doelen initiatieven bij elkaar gebracht.

Voor deze school is een bestaande waterput verdiept en een afdekking gerealiseerd. Ook is een elektrische pomp, een pomphuis, en een betonnen watertoren met een 2000 liter tank gemonteerd en gebouwd.
Een ringwaterleiding brengt water naar tanks en tappunten bij gebouwen en sanitair. Ook zijn 2 betonnen wastafels en 3 andere wastafels aangelegd.
De ouders en kinderen hebben meegeholpen door materialen vanaf de poort van het schoolterrein naar de bouwlocaties te vervoeren en het graafwerk voor het leidingwerk en de zinkputten uit te voeren.
Vanaf nu hebben ze op deze school het hele jaar stromend drinkwater.

In dit filmpje is te zien wat is gedaan en hoe het is geworden: https://youtu.be/PXzSyaIIxBc

In deze PDF leest u meer info over de stichting.