Instructies voor deelnemers

Beste lopers,

Leuk dat jullie naar de 31-ste editie van de Amersfoortse Bergcross op zondag 29 januari 2023 komen! Op deze pagina staat nog even alle deelnemersinformatie samengevat. Deze informatie krijg je normaal gesproken ook per e-mail, maar door problemen bij inschrijven.nl is het ons nog niet gelukt die e-mail te versturen. Zodra dat kan doen we dat natuurlijk alsnog, maar daarnaast hebben we de inhoud van de e-mail dus ook hier op de website geplaatst.

Locatie

De locatie van de cross is aan de Utrechtseweg 180 (3818 ES) in Amersfoort Zuid, tegenover het Berghotel. Dit is met het Openbaar vervoer te bereiken vanaf het Centraal Station van Amersfoort, bushalte Vondellaan. Komt u met de auto vanaf De Stichtse Rotonde (Amersfoort Zuid) dan rijden richting centrum. Parkeren kan dan vrij langs de Potgieterlaan, Dr. J.P. Heijelaan of Oranjelaan. Wanneer mogelijk vragen we mensen op de fiets te komen.

Aanvangstijden startgroepen

  1. Het evenement start met de kidsrun om 11:00 uur. Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar doen hieraan mee en kunnen zelf bepalen of ze 1, 2 of 3 rondjes lopen van 500 meter over het verkorte parcours op de Amersfoortse Berg. Het gaat om het meedoen en het is geen probleem als ouders met de kinderen begeleiden. Plezier bij onze rennende kids staat voorop!
  2. Om 11:15 uur start de wedstrijd jeugd voor de leeftijd van 13 t/m 17 jaar. Dit is een crosswedstrijd over 2 ronden van het volledige parcours van 2,5 kilometer.
  3. De wedstrijd senioren, vanaf 18 jaar, start om 12:00 uur. Dit is een crosswedstrijd over 4 ronden van 2,5 kilometer voor zowel dames als heren.
  4. Om 13:00 uur start de prestatieloop voor recreanten en Railsport deelnemers. Deze lopers mogen zelf kiezen of ze 1, 2, 3 of 4 ronden van 2,5 kilometer willen lopen.
  5. De estafette start gelijk met de prestatieloop om 13:00 uur. Deze deelnemers lopen per team 4 ronden van 2,5 kilometer. Verderop meer toelichting over dit nieuwe onderdeel.

Tijdregistratie, herinneringen en prijzen

Van alle startgroepen wordt de tijd elektronische geregistreerd. Stichting Sportlead Facilities verzorgt de elektronische tijdswaarneming. De prestaties worden na afloop weergegeven op deze website.

Voor alle jeugdige deelnemers hebben we bij de finish een herinneringsmedaille met een tasje met leuke verrassing. Voor alle volwassen deelnemers is er ook een goodybag. Daarnaast zijn er voor de jeugd wedstrijd eremedailles voor de snelste drie meiden en jongens. Bij de wedstrijd senioren worden door het Amrath Berghotel Amersfoort een eerste prijs voor de snelste dame en heer beschikbaar gesteld en zijn er waardebonnen van Run2day voor de 2e en 3e dame en heer. Ook voor de estafetteloop zijn er prijzen beschikbaar gesteld door het Amrath Berghotel Amersfoort en Run2day.

Tenslotte voor de recreantenloop is er namens het Amrath Berghotel Amersfoort een waardebon beschikbaar voor de heer of dame die op zondag 29 januari 2023 het record voor het nieuwe STRAVA segment op zijn of haar naam zet!

Inschrijving en ophalen startnummers

Je hebt ingeschreven voor de Bergcross, maar misschien zijn er in je omgeving nog mensen die ook mee willen doen. Dat kan, na-inschrijving is mogelijk. Neem hiervoor een pinpas mee. Er is geen contact geld aanwezig.

Je startnummer kun je ophalen bij de tent inschrijving. Daar krijg je in een envelop van Klaverblad je startnummer dat is gekoppeld met de chip die ook in de envelop zit. De chip moet met de tyraps bevestigd worden aan een schoen. Als je over de lijn loopt, registreert de tijdwaarneming de gelopen tijd. Zorg vooraf dus dat de chip goed bevestigd is en dat je die niet verliest! Na afloop moet de chip weer worden ingeleverd bij de vrijwilligers bij de finish.

Estafette

Deze editie kun je voor de eerste keer in de startgroep van de prestatieloop ook als estafetteteam meedoen. Met 2 tot 4 personen wordt dan de vier ronden gelopen. Bij de inschrijving wordt de envelop opgehaald met standaard 4 startnummers (1x logo Klaverblad, 3x logo Run2day) en een lint met daaraan de chip bevestigd. Bij de start/finish is een wisselstrook gemaakt, waar teamleden kunnen wachten. De wissel vindt plaats door het lint met de chip door te geven. Let op dat als je alleen of samen de start/finish boog passeert dat de chip aan het lint maximaal een halve meter van de grond mag zijn om de tijd te kunnen registreren. Dit is zeker voor de loper van de laatste ronde van belang, die de eindtijd registreert! Na de wedstrijd wordt het lint met de chip ingeleverd bij de vrijwilligers.

Kleding

Houdt rekening met het weer en de kleding die je draagt. Bij de start/finish is het mogelijk in een tent om te kleden en kleding en tassen daar in de tent achter te laten. De tent is verder onbewaakt dus dit is wel voor eigen risico. Het is niet mogelijk om te douchen.

Catering

Tussen inschrijving en start/finish staat een verzorgingstent met koffie/thee, chocolademelk of bouillon. Naast de tent staat verder een stroopwavelkraam van Klaverblad verzekeringen. Daar kun je samen met eventuele supporters nagenieten van je prestatie en/of andere startgroepen. De catering wordt gratis beschikbaar gesteld door Altis, Amrath Berghotel Amersfoort en Klaverblad Verzekeringen.

Goed doel

De Klaverblad Verzekeringen Amersfoortse Bergcross ondersteunt al sinds 2019 Stichting Twentse Waterpompen Cambodja. Hiermee helpen we in Cambodja om waterpompen met schoon drinkwater aan te leggen. Voor elke 400 euro kan in Cambodja één waterpomp worden aangelegd. De verbinding met dit goede doel is het parcours van de Bergcross wat loopt langs enkele waterputten van drinkwaterbedrijf Vitens op de Amersfoortse Berg.

Een bijdrage aan dit goede doel kon al worden gegeven worden bij de voorinschrijving. Bij de Bergcross staat er ook nog een collectebus bij de gratis catering (met dank aan onze sponsoren) voor eventuele donaties. Het totaal bedrag aan donaties dat voor het goede doel wordt ingezameld, wordt door Stichting Pharus verdubbeld.

Actiefoto’s

De bekende Nijkerkse sportfotograaf Harry in ’t Veld met ondersteuning van Martel Berends van Altis staan met camera’s langs het parcours. Deelnemers worden door hen gefotografeerd. Foto’s zijn later gratis te downloaden via een link op deze website.

Wij verwachten hiermee ook alle vragen te hebben beantwoord. Mocht er zondag toch iets niet duidelijk zijn, stel dan je vraag aan een van de vrijwilligers. Bij deze alvast veel plezier gewenst!