Parcours Amersfoortse Bergcross

Het parcours is een afwisselende ronde van 2.550 m over bochtige zandpaden in een heuvelachtig bos. In 2023 hebben we het parcours iets aangepast om de afstand te verlengen van 2.200 meter naar 2.500 meter. Op deze manier wordt het namelijk mogelijk om afstanden van 5 of 10 kilometer af te leggen. Dit was een wens van veel renners, om op die manier een 5km of 10km ‘Cross PR’ vast te kunnen leggen.

Strava-segmenten

Op het parcours zijn een aantal Strava-segmenten te vinden. Lopers die de Strava app gebruiken kunnen met deze segmenten bijhouden wat hun tijden zijn op die onderdelen van het parcours en die tijden ook vergelijken met andere Strava gebruikers. Het oude segment van één volledige ronde klopt inmiddels niet meer, maar laten we wel staan om de ranglijsten te handhaven. Een nieuw segment voor het nieuwe parcours is inmiddels aan Strava toegevoegd.

Bergcross nieuwe parcours (2,5 km)
Korte klim Bergcross (0,1 km)
Lange klim Bergcross (0,5 km)
Finale Bergcross (0,2 km)
Bergcross oude parcours (2,2 km)

Parcours op afstandmeten.nl

Hieronder staat het parcours van 4 ronden. Deelnemers aan de prestatieloop kunnen zelf kiezen of zij 1, 2, 3 of 4 ronden lopen, waarbij een enkele ronde 2,5 kilometer bedraagt. De wedstrijd voor de jeugd is 2 ronden lang (5km) en de estafetteloop en wedstrijd voor volwassenen zijn beide 4 ronden lang (10km).

Parcours wedstrijd, estafetteloop & prestatieloop (rondes van 2.5km):

Parcours kidsrun (rondes van 500m):