Stichting Twentse Waterpompen Cambodja

Het goede doel van de Bergcross

waterpomp Cambodja | Bergcross AltisDe Klaverblad Amersfoortse Bergcross doneert aan een goed doel. We helpen in 2020 (net als in 2019) de Stichting Twentse Waterpompen Cambodja om geld in te zamelen voor waterputten met waterpompen. Hiermee helpen we de kwaliteit van leven voor arme mensen in Cambodja te verbeteren. Dit goede doel is ook heel toepasselijk voor de Bergcross. Want het parcours van de Bergcross loopt langs de winputten van drinkwaterbedrijf Vitens.

Vitens maakt uit het grondwater van de Amersfoortse Berg gezond drinkwater van bronwaterkwaliteit. We gunnen de mensen in Cambodja toch ook goed water!

Een pomp met waterput kost in Cambodja € 350. Met hoeveel waterpompen zal de Bergcross met alle donaties kunnen helpen? Wij van de Bergcross hopen op minimaal 4!

 

 

waterpomp na donatie goed doel | Bergcorss Altis

Er staat nu een mooi bordje met het logo van AV Altis naast de waterpomp.

Meer informatie
– Bekijk de website van de Stichting Twentse Waterpompen Cambodja.
– Of lees de flyer over Stichting Twentse Waterpompen Cambodja (pdf).

Stichting Pharus zet verdubbelaar in voor het goede doel: drinkwater voor Cambodja

Het start/finishgebied van de Klaverblad Amersfoortse Bergcross ligt naast een markante watertoren. Deze watertoren is gebouwd in 1912.

In de hedendaagse drinkwatervoorziening zijn watertorens niet meer nodig. Het drinkwaterbedrijf Vitens heeft de watertoren daarom verkocht.

 

 

 

De Stichting Pharus is nu de eigenaar. Ze gaan hun kantoor vestigen in de watertoren. Stichting Pharus steunt het goede doel van de Bergcross. Zij gaan ook in 2020 het bedrag van het goede doel verdubbelen, waarvoor wij hen zeer dankbaar zijn.