Stichting Twentse Waterpompen Cambodja

waterpomp na donatie goed doel | Bergcorss Altis

De Klaverblad Amersfoortse Bergcross doneert aan een goed doel. Al sinds 2019 steunen we de Stichting Twentse Waterpompen Cambodja om geld in te zamelen voor waterputten met waterpompen. Hiermee helpen we de kwaliteit van leven voor arme mensen in Cambodja te verbeteren. Dit goede doel is ook heel toepasselijk voor de Bergcross. Want het parcours van de Bergcross loopt langs de winputten van drinkwaterbedrijf Vitens.

Vitens maakt uit het grondwater van de Amersfoortse Berg gezond drinkwater van bronwaterkwaliteit. We gunnen de mensen in Cambodja toch ook goed water!

Een pomp met waterput kost in Cambodja € 400. Met hoeveel waterpompen zal de Bergcross dit jaar weer kunnen helpen met alle donaties en sponsorgelden die we ophalen? Wij van de Bergcross hopen op minimaal 4!

De stichting aan het werk ...

Stichting Pharus verdubbelt opbrengst

Gelukkig hebben we ook goed nieuws. Want – mocht de Bergcross dit jaar door kunnen gaan – dan heeft Stichting Pharus toegezegd dat ze het bedrag dat we ophalen voor de waterpompen ook dit jaar weer zullen verdubbelen!

Vreemd is dat niet, want zelf is Stichting Pharus ook heel actief met diverse goede doelen, waaronder verschillende irrigatieprojecten in Cambodja. Daarnaast zijn ze sinds 2020 ook de trotse eigenaar van de vrijstaande watertoren op de Amersfoortse berg, die ze bovendien flink gaan renoveren. De voortgang van de renovatie is via hun website te volgen!

20140302-02a-bergcross